#CUGRIJĂ FAȚĂ DE COPII este o campanie socială, demarată de CCF Moldova, prin care ne propunem ca în următoarele 12 luni să susținem peste 700 copii să crească în medii familiale.

Indiferent de contextul economic, în următoarele luni, trebuie să ținem 700 de copii alături de părinții lor, disperați și afectați grav de sărăcie.

Pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi. Conform datelor statistice, până la criza actuală, fiecare al zecelea copil era afectat de sărăcia extremă. Ceea ce înseamnă că fiecare al zecelea copil se culca noaptea flămând. Pare greu de crezut, dar astăzi în Moldova încă se îndură foame la greu, mai ales în aceste vremuri dificile.

Doar în primele 3 săptămâni ale lui octombrie, în programul de sprijin familial  Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) au ajuns 28 de copii, comparativ cu 71 de copii intrați în primele nouă luni ale anului. Este un număr îngrijorător de mare atât pentru organizație, cât și pentru autoritățile locale care nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile vulnerabile.

Conștientizăm că sărăcia pune stăpânire tot mai mare pe familiile din țara noastră, iar pericolul crește de la o zi la alta, atrăgând după sine violență, abuz, consum de alcool și alte substanțe etc… În sărăcie extremă, părinții ajung disperați, neimaginându-și cum vor asigura supraviețuirea copiilor, hrană, acces la educație, medicamente și un acoperiș de-asupra capului.

În spiritul responsabilității sociale și a solidarității față de copii, CCF Moldova face apel către mediul de afaceri în vederea stabilirii unor parteneriate durabile, dar și către fiecare cetățean al țării, care poate dona ușor aici https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/.

Câteva acțiuni care vor derula în cadrul campaniei în următoarele două luni:

Pe 5 decembrie va avea loc concertul televizat GALA GENEROZITĂȚII 2020, ediția a VII-a, alături de patronul organizației Valentina Nafornița. La apelul de solidaritate al Valentinei în sprijinul copiilor s-au alăturat: din Chișinău, talentatul pianist Marcel Lazăr; din inima Vienei, violonista Rusanda Panfili cu prietenii ei, Panfili&Friends, iar de la București – dirijoarea Elena Radu și cel mai popular cor de copii din România – Bravissimo. Sperăm ca mesajul concertului să ajungă la inima fiecărui om și fiecare să contribuie cu o donație online aici https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/

HAPPY ENVELOPES – o modalitate accesibilă și comodă de implicare socială pentru angajați. Trebuie de urmat doar câțiva pași simpli, dar ingredientul principal rămâne a fi solidaritatea umană și bunătatea. Detalii aici https://ccfmoldova.org/event/happy-envelopes

CHRISTMAS JUMPER DAY – o tradiție importată din Occident, care sperăm să prindă și la noi și să placă. Este o acțiune distractivă, dar cu rezultate tare frumoase. Împreună facem lumea mai bună cu un pulover și un zâmbet. Detalii aici https://ccfmoldova.org/event/christmas-jumper-day

CARDURI DE CRĂCIUN – în acest an, cu siguranță toți am resimțit puternic distanța față de oamenii dragi, mai mult ca niciodată. De aceea, de Crăciun le poți trimite gândurile calde de-acasă, prin intermediul felicitărilor noastre, pictate de copii. Detalii aici https://ccfmoldova.org/event/oferim-si-primim-in-inimi-craciunul

Fiecare donație este direcționată 100% în sprijinul și fortificarea mediilor familiale pentru copiii Moldovei.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *