Independenți de sărăcie, provocarea 2.7 este noua acțiune lansată de CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, alături de Iulian Bercu, pentru a susține 270 de copii să aibă acces la educație.

Am lansat un apel de solidaritate și mobilizare a echipei Run for Children, înaintea începerii noul an școlar.  Scopul echipei de alergători este de a colecta bani pentru a susține copiii cu care lucrează organizația.

270 nu este un număr aleator, este un număr în spatele căruia stau 270 destine de copii, care au nevoie de sprijin urgent. Astfel, organizația împreună cu una dintre portavocile misiunii, ambasadorul CCF Moldova, Iulian Bercu, au lansat provocarea #DoipunctȘapte 2.7.

 

Oamenii sunt provocați să alerge în perioada 20-27 august în fiecare zi începând de la 2.7 km și să doneze pentru înscrierea în cursă. Donația constituie 500 lei – persoanele fizice, iar pentru companiile responsabile social sunt oferite pachete de sponsorizare.

Așa cum 48% din copii care ajung în vizorul organizației nu au avut acces la educația de la distanță pe timpul pandemiei, iar alte 50 % dintre familii și-au pierdut veniturile sau acestea au fost micșorate drastic, copiii riscă să nu aibă acces, în noul an de studii, la educație.

Împreună, astăzi, le încurajăm speranțele și le oferim acces la educație lor, iar nouă ne pregătim o societate prosperă, în care ne vom trăi acel viitor visat.